Patrik Bosák - 19. apríla 2023


Viac ako business. Buďme silní spolu, lebo spolu dokážeme viac.

Je naozaj jednoduché stratiť sa v každodennom kolobehu fungovania firmy. Sme vďační, že sa vďaka komunite, v ktorej pôsobíme môžeme ponoriť do plnenia povinností a mať plné ruky práce, no zároveň si uvedomujeme dôležitosť jej budovania a prispievania k jej rastu a obnove. Myšlienka, že prostredie, v ktorom žijeme, by sa mohlo vyvíjať rovnakým tempom ako jednotlivé podniky, ktoré každý rok napredujú míľovými krokmi, je len lákavou upútavkou na tento blog.

Podniky môžu rozvíjať prostredie, v ktorom pôsobia, čomu sa aj sami snažíme dopomôcť. Aj keď chápeme, že nemôžeme zmeniť svet sami, veríme, že každá malá zmena, ktorú urobíme, k tomu môže prispieť.

Na trhu logistiky pôsobíme už šiesty rok a ako naša spoločnosť rástla, uvedomili sme si, že by bolo fér tento úspech „vrátiť“. V Cardelli veríme, že úspech nie je len o zvyšovaní počtu zamestnancov, obratu či zisku, ale aj o zlepšovaní životného prostredia a sveta okolo nás. Aj tie najmenšie činy, ktoré síce nepoukazujú na ekonomický rast firmy, no zároveň prispievajú k dobru… snaha je to, čo sa počíta.

Naša cesta pomoci sa začala jednoduchou myšlienkou – priložiť ruky k dielu a zmeniť niečo v našom okolí. V posledných rokoch si rovnako ako my uvedomili aj  mnohé ďalšie

spoločnosti potrebu sociálnej zodpovednosti a našli spôsoby, ako prispieť.

180505581_2971041959793739_2540074816271347289_n

Najjednoduchšie, čo môže urobiť každý z nás je rozhliadnuť sa okolo seba a zistiť ako môže pomôcť lokálne. Naším prvým gestom pomoci bol zber odpadkov v okolí nášho pracoviska. O rok neskôr sme spustili nový projekt: za každého člena nášho tímu sme vysadili japonskú čerešňu na sídlisku v Humennom. Táto iniciatíva pomohla nielen v boji proti klimatickým zmenám, ale skrášlila aj okolie, v ktorom sa denne pohybujeme a žijeme.

Okrem toho, že nás výsadba naozaj veľmi bavila, pomohla nám vybudovať silného tímového ducha. Sme hrdí, že táto iniciatíva bola úspešná a sme odhodlaní v nej pokračovať a na „miesto činu“ sa pravidelne vracať, rovnako ako sme to urobili rok po výsadbe, kedy sme si overili, že tento náš čas nebol márny, nakoľko všetky stromy boli nádherne rozkvitnuté a skrášľovali okolie sídliska.

Mnohé regióny na Slovensku čelia ekonomickým výzvam a nedostatočnej infraštruktúre. Ako firma, ktorá začala svoje pôsobenie v Humennom, si vážime zodpovednosť a spoločenskú angažovanosť, ktorá nám bola možnosťou participovať ponúknutá.

Sme hrdí, že sme prispeli k úspechu tohto projektu, nakoľko bol tento projekt jedinečnou príležitosťou demonštrovať tieto hodnoty v praxi.

225890814_3037182176513050_4925488357361806351_n

Nová diaľnica zlepší dopravnú dostupnosť a vytvorí lepšie podmienky pre rozvoj regiónu. Nakoľko sme logistická spoločnosť, je pre nás rovnako dôležité cestné prepojenie naprieč celým Slovenskom.

Sme hrdí, že môžeme  byť súčasťou tohto projektu a rovnako aj ďalších aktivít, ktoré sme ako firma podnikli, čím sme pomohli zlepšiť kvalitu života v  našom regióne. Dúfame, že naše úsilie inšpiruje ďalšie spoločnosti, aby sa zapojili do podobných projektov. Inšpirujte sa alebo inšpirujte nás, len tak urobíme tento svet krajší pre ďalšie generácie #nextgen.

Patrik Bosák
Founder and CEO

Chránime Vaše súkromie

Prehliadaním tejto webovej stránky súhlasíte s pravidlami používania súborov cookie. Tieto súbory nám umožňujú zlepšovať webovú stránku. Ak sa chcete dozvedieť viac o súboroch cookie a spravovať svoje nastavenia, kliknite na nasledovaný odkaz a pozorne si prečítajte uvedené informácie.

Dovoľte svojmu biznisu rýchlejšie rásť!